Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
E249 Калиев нитрит
Характеристика: Е 249 представлява калиева сол от азотиста киселина. Хранителната добавка се използв...
Десет шейка, които подобряват метаболизма и помагат да отслабнем - Първа част
Вижте от кои храни може да си приготвяте вкусни шейкове за закуска, за да ускорите метаболизма си.
Сок от червена боровинка
Сок от червена боровинка - състав, полезни свойства и противопоказания
Минерални соли
Към групата на минералните соли се отнасят киселинните регулатори - вещества, които променят или кон...
Други
В тази група спадат восъци, изкуствени глазури, подобрители, консервиращи (пакетиращи) газове, подсл...
Гуми, емулгатори, стабилизатори
Гуми, емулгатори и стабилизатори са вещества, които правят възможно образуването или поддържането на...
E967 Ксилитол
Ксилитолът представлява кристален бял прах с практически неуловим мирис и изразен сладък вкус, който...
Консерванти
Консервантите са вещества, които удължават срока на годност на храните, предпазвайки ги от разваляне...
Антиоксиданти
Антиоксидантите са вещества, които удължават срока на годност на храните, предпазвайки ги от развала...
Усилващи вкус и аромат
Овкусителите са вещества, които подсилват съществуващия вкус и/или аромат на храната.
Оцветители
Оцветителите са вещества, които подсилват или възстановяват цвета на храната. Това са препарати, пол...
Гликоген
Гликогенът е резервен въглехидрат, който се произвежда в организма на животните и хората. То е съеди...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева