Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
Хранене при хипохондрия
За да бъде лечението успешно, се назначава специално хранене. В менюто се включват продукти, богати ...
Хранене при ретинопатия
Под ретинопатия се подразбира група възпалителни заболявания, които засягат ретината. Има различни в...
Хранене при хламидия
За храненето при хламидия можем да кажем, че няма специална диета, която е задължителна да се спазва...
Хранене при менингит
При наличие менингит, храненето трябва да бъде не по-малко от 6 пъти дневно и на малки порции (до 40...
Хранене при амблиопия (мързеливо око)
Подобряването на зрителната функция и укрепването на зрителните мускули са основните направления в л...
Хранене при сътресение на мозъка
При сътресение не мозъка трябва да се приемат лесноусвоими храни, сготвени на пара, както и плодове ...
Хранене при ихтиоза
За поддържане на организма и за облекчаване на симптомите е необходимо в менюто да се включат продук...
Хранене при апендицит
За да се избегне обостряне на апендицита, трябва да не се преяжда и да се стараете консумираните про...
Хранене при киста
Кистата е заболяване, което се проявява във вид на тумори, състоящи се от стени и вътрешно съдържани...
Хранене при невроза
Неврозата се отнася към заболяванията от психогенната група. Състоянието се подобрява при прием на х...
Хранене при сепсис
Храненето при сепсис трябва да бъде балансирано, да се приемат продукти и ястия, които се усвояват л...
E172 Железни оксиди и хидроксиди
Железният диоксид се използва основно за оцветяване на продукти с червен, черен и жълт цвят. В Европ...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева