Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
E263 Калциев ацетат
Характеристика: Калциевият ацетат е консервант, който запазва добре продуктите, спирайки растежа на ...
E475 Полиглицеролови естери на мастни киселини
Характеристика: Добавката е стабилизатор за запазване на вискозитета и за подобряване на консистенци...
Куркумата като средство за отслабване
Куркумата като средство за отслабване
E311 Октил галат
Характеристика: Хранителната добавка Е 311 (октил галат) се отнася към групата на антиоксидантите, т...
E322 Лецитини
Характеристика: Е 322 е вещество с естествен растителен произход, което се характеризира със силни п...
E334 Винена киселина
Характеристика: Винената киселина е антиоксидант. Участва в процеса на регулиране на киселинността, ...
E352 Калциеви малати
Характеристика: Хранителната добавка Е 352 се използва като регулатор на киселинността и представляв...
Витамин В3 (никотинова киселина, ниацин, витамин РР)
Витамин В3 (никотинова киселина, ниацин, витамин РР) е водоразтворим витамин, който участва в обмяна...
Глицин
Глицин - обща характеристика, полза за организма, дневна необходимост
E264 Амониев ацетат
Характеристика: Амониевият ацетат се отнася към групата на консервантите, използва се за запазване к...
E476 Полиглицерол полирициноолеат
Характеристика: Добавката се отнася към стабилизаторите, използвани за запазване на вискозитета и по...
E621 Мононатриев глутамат
Характеристика: Натриевият глутамат представлява кристален бял прах или кристали с чисто бял цвят. Е...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева