Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
Нарушеното хранене и заболяванията
Китайските мъдреци не са различавали храната от лекарствата - Това, което е добро за тялото, е еднов...
Кои хранителни продукти са полезни за черния дроб
Черният дроб е изключително важен орган от човешкия организъм, който изпълнява много значими функции...
Колко бързо и колко често или диетите и времето
Времето, когато се хранете е от изключително значение при спазването на всяка една диета. При това н...
Комбуча - чаена гъба, която върши чудеса
Днес сме свидетели на завръщане на интереса към натуралните продукти, както по отношение на храненет...
Антоцианини
Антоцианини - характеристика, признаци на недостиг и излишък, ползи за организма.
Ликопен
Ликопен - обща характеристика, дневна необходимост и здравни ползи
E160(b) Анато, биксин, норбиксин
Характеристика: Е 160b е оцветител с жълт, жълто-оранжев или розов цвят. Анато-пигментът се разтваря...
E480 Натриев диоктилсулфосукцинат
Характеристика: Добавката е стабилизатор, който запазва и подобрява вискозитета и консистенцията на ...
Как да пречистим бъбреците си
Основната функция на бъбреците е да извежда от организма водоразтворими вещества и вода. През този о...
С какво да храним бъбреците
Бъбреците са сдвоен орган на отделителната система. Тяхната основна функция е извеждането на токсичн...
Защо жените обичат сладкото и каква е ползата от него
Истина е, че рядко се срещат мъже страстни почитатели на сладкото. Но, ако предложите на жена да изб...
Как да пречистим стомаха с дарове от природата
Всеки обича да си похапва вкусна храна, която обаче често не е полезна. Стомашно-чревният тракт на х...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева