Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
E212 Калиев бензоат
Характеристика: Калиевата сол на бензоената киселина е твърд хигроскопичен бял прах, без мирис, разт...
E213 Калциев бензоат
Характеристика: Калциевият бензоат е консервант, който удължава срока на годност на хранителните про...
E223 Натриев метабисулфит
Характеристика: E223 (Метабисулфит) е консервант, антиоксидант и дезинфектант. Представлява бели или...
E224 Калиев метабисулфит
Характеристика: E224 е консервант, антиоксидант, стабилизатор на цвета. Представлява безцветни крист...
E225 Калиев сулфит
Характеристика: Калиевият сулфит или добавката Е 225 е бяло кристално вещество, което се разтваря въ...
E226 Калциев сулфит
Характеристика: Хранителната добавка Е 226 представлява кристален нестабилен бял прах, който встъпва...
E227 Калциев хидроген сулфит
Характеристика: Хранителната добавка Е 227 е течност със зеленикав цвят и изявен мирис на сяра. В ки...
E228 Калиев хидро сулфит
Характеристика: Хранителната добавка Е 228 се нарича калиев бисулфит или калиев хидросулфит, отнася ...
E230 Бифенил, Дифенил
Характеристика: Хранителната добавка Е 230 (бифенил или дифенил) е ароматен въглеводород, който се р...
E231 Ортофенил фенол
Характеристика: Хранителната добавка Е 231 представлява органично съединение, което се състои от фен...
E232 Натриев ортофенил фенол
Характеристика: Хранителната добавка Е 232 е органично съединение, което се състои от свързани помеж...
E234 Низин
Характеристика: Хранителната добавка Е 234 (или низин) е пептиден антибиотик, протеин, образуван от ...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева