Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
E237 Натриев формиат
Характеристика: Е 237 се отнася към консервантите, използва се за запазване по-дълъг срок на годност...
E238 Калциев формиат
Характеристика: Е 238 се отнася към групата на консервантите, използва се за стерилизиране и запазва...
E239 Хексаметилен тетрамин
Характеристика: Хранителната добавка с индекс Е 239 се отнася към консервантите, отговорна е за съхр...
E251 Натриев нитрат
Характеристика: Натриевият нитрат се използва за консервиране на месни продукти и за запазване цвета...
E252 Калиев нитрат
Характеристика: Хранителната добавка Е 252 е предназначена за запазване на продуктите, спирайки разм...
E260 Оцетна киселина
Характеристика: Оцетната киселина е продукт на вкисване на гроздови вина в естествени условия, при к...
E262 Натриев ацетат, Натриев диацетат
Характеристика: Натриевият ацетат е сол на оцетната киселина и е разрешен за употреба в хранително-в...
E282 Калциев пропионат
Характеристика: Добавката Е 282 е производно на пропионовата киселина. Веществото влиза в списъка с ...
E900 Диметил полисилоксан
Характеристика: Хранителната добавка Е 900 представлява прозрачна, безцветна и достатъчно гъста течн...
E901 Пчелен восък
Характеристика: Хранителната добавка Е 901 е смес от сложни естери на висши алкохоли с висши мастни ...
E903 Карнаубов восък
Характеристика: Хранителната добавка Е 903 е восък, добива се от листата на род палма, наречена Cope...
E904 Шеллак
Характеристика: Е 904 е природна смола, която се произвежда от насекомите щитоносни въшки. Те парази...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева