Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
Разтоварващ ден със зелен чай - полза, вреда и варианти
Разтоварващ ден със зелен чай - полза, вреда и варианти
Хранене при хемангиом (съдов тумор)
Хранене при хемангиом (съдов тумор)
Зеленчуците и гастритът
Зеленчуците и гастритът - позволени и забранени видове
E400 Алгинова киселина
Характеристика: Алгиновата киселина е стабилизатор, запазващ консистенцията и увеличаващ вискозитета...
E402 Калиев алгинат
Характеристика: Калиевият алгинат е стабилизатор, който се използва за запазване на консистенцията и...
E403 Амониев алгинат
Характеристика: Амониевият алгинат е стабилизатор, който се използва за запазване консистенцията на ...
E404 Калциев алгинат
Характеристика: Калциевият алгинат е стабилизатор, който е предназначен за запазване консистенцията ...
E406 Агар - агар
Характеристка: Агарът е стабилизатор, който се използва за поддържане на консистенцията и вискозитет...
E407 Карагенан
Характеристика: Карагенанът и неговите соли са стабилизатори, които запазват вискозитета и консистен...
E410 Гума локус бийн
Характеристика: Хранителната добавка е стабилизатор, който се използва за запазване консистенцията н...
E412 Гума гуар
Характеристика: Гума гуар е стабилизатор, който запазва и подобрява вискозитета и консистенцията на ...
E413 Трагакант
Характеристика: Трагакантът е стабилизатор, който запазва консистенцията и вискозитета на хранителни...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева