Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
E450 Дифосфати
Характеристика: Дифосфатите са стабилизатори, които се използват за запазване вискозитета и консисте...
E451 Трифосфати
Характеристика: Трифосфатите са стабилизатори, които се използват за запазване вискозитета и консист...
Полифосфати
Характеристика: Полифосфатите са специален вид добавки, които се използват за образуване и запазване...
E460 Целулоза
Характеристика: Целулозата е текстуриращо вещество и стабилизатор, използва се за предотвратяване на...
E464 Хидрокси пропил метил целулоза
Характеристика: Добавката Е 464 е стабилизатор, запазващ и подобряващ вискозитета и консистенцията н...
E466 Карбоксиметил целулоза, Натриева карбоксиметил целулоза
Характеристика: Карбокси метил целулозата е стабилизатор, който запазва и подобрява консистенцията и...
E469 Ензимно хидролизирана карбокси метил целулоза
Характеристика: Ензимно хидролизираната карбокси метил целулоза се смята за стабилизатор, който запа...
E473 Захарни естери на мастни киселини
Характеристика: Добавката е стабилизатор, запазващ вискозитета и подобряващ консистенцията на хранит...
E474 Захароглицериди
Характеристика: Захароглицеридите са стабилизатори, запазващи вискозитета и подобряващи консистенция...
E478 Естери на лактилирани мастни киселини с глицерол и пропиленгликол
Характеристика: Естерите на лактилираните мастни киселини са стабилизатори, запазващи вискозитета и ...
E492 Сорбитан тристеарат
Характеристика: Хранителната добавка Е 492 е твърдо восъкообразно вещество или прах с кремав до жълт...
E495 Сорбитан монопалмитат
Характеристика: Сорбитан моно палмитат представлява маслено восъкообразно вещество или прах с кремав...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева