Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Премахнете отока и синината след натъртване с природни средства
След травма или натъртване на нараненото място се появява болезнен оток. Той образува синина, която ...
Репички – хранителна стойност и полезни свойства
Репичките са нискокалоричен зеленчук, който спира отлагането на мазнини и подобрява обмяната на веще...
Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Кравето сирене укрепва костите и зъбите, подобрява храносмилането и предпазва от развитието на чревн...
Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Пилешкото месо, което е сред най-консумираните меса в световен мащаб, е изключително полезно за здра...
E1510 Етанол
Етанол (Ethanol, E1510) етилов алкохол, метилкарбинол или просто алкохол. Химична формула: C2H5OH ил...
Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
Ето как да си приготвите вкусен шаран с гъби и ориз, следвайки стъпките от нашите изпитани рецепти.
Как да се храним при гастроезофагеален рефлукс (рефлуксна болест, киселини, киселинен рефлукс, ГЕРБ)
Лечението на гастроезофагеален рефлукс (рефлуксна болест) не може да мине без спазване на диета. Всъ...
Ползи и вреди от консумацията на царевица
Царевицата е зърнена култура и зеленчук, богат източник на въглехидрати, фибри, витамини и минерали....
Намалете нивата на урея и креатинин с 6 природни средства
Уреята и креатининът са метаболитни отпадъци, които чрез кръвта достигат до бъбреците и се изхвърлят...
Милена Ташкова: Най-важен е вътрешният ни кантар, а не този, на който стъпваме!
Клиничният психолог Милена Ташкова за проекта Живот на килограм и хранителните разстройства.
Магнезий – здравни ползи и хранителни източници
Магнезият е важен елемент за човешкото здраве. Можем да си го набавяме чрез храната.
Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
Вижте най-честите причини за свиване листата на доматите и как да се справите с този проблем.
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.