Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
E510 Амониев хлорид
Амониевият хлорид под формата на добавката E 510 намира приложение като регулатор на киселинността, ...
E579 Железен глюконат
Железният глюконат (хранителната добавка E 579) представлява фин прах или гранули. Има лек мирис, на...
E200 Сорбинова киселина
Сорбиновата киселина (Е 200) е добавка с изкуствен произход и ниско ниво на опасност. В хранителната...
E220 Серен диоксид
Серният диоксид (добавката E 220) е безцветен незапалим газ с остър и задушлив мирис, който се изпол...
E181 Танинова киселина, танини
Танинът (хранителната добавка E181) се използва като хранителен оцветител. Светложълт до светлокафяв...
E472 Мастни киселини на глицеринови естери
Добавките от група E 472 се произвеждат главно от глицерин и редица естествени мастни и други органи...
E216 Пропил р-хидрокси бензоат
E 216 е хранителна добавка, използвана в хранителната промишленост като консервант. Много производит...
E217 Натриев пропил р-хидрокси бензоат
Е 217 е хранителна добавка, която се използва широко в хранително-вкусовата промишленост като консер...
E160(c) Екстракт паприка, капсантин, капсорубин
Екстрактът от паприка се получава от плодовете на червената чушка и е одобрен от ЕС като естествен о...
E102 Тартразин
Тартразинът е синтетичен оцветител, който придава на храната лимоненожълт до оранжев цвят. Приготвя ...
E527 Амониев хидроксид
Добавката се използва в хранително-вкусовата промишленост в качеството си на емулгатор и регулатор н...
E160(f) Етилов естер на b-апо-8-каротинова киселина
Добавката Е 160f е синтетичен аналог на оцветителя Е-160а. Етилов естер на каротиновата киселина; пр...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.