Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Облекчете диабета с корен от цикория
Коренът от цикория е ефективно естествено средство при диабет. Помага за нормализиране нивата на кръ...
Подобрете храносмилането и отслабнете с кафе от цикория
Безкофеиновото кафе от цикория съдържа полезните за организма пребиотици, фибри и антиоксиданти. Под...
10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
Разберете кои са най-честите грешки, които не бива да допускаме при отглеждането на патладжани, за д...
Плодова диета
Ще ви запознаем с положителните и отрицателните ефекти от следването на плодова диета за отслабване....
Кои 10 стайни растения да изберем, ако стаята ни е тъмна?
Ако някоя от стаите в жилището ви е по-тъмна, а искате да отгледате цветя, то вижте кои са 10-те най...
Как да действаме и какво не бива да правим, ако счупим живачен термометър?
Живакът е силно токсично вещество, така че бъдете много внимателни с живачния термометър. Ако без да...
8 златни съвета, по които да отгледаме изобилие от домашни малини
Разберете кои са важните правила, необходими, за да запазим храстите с малини в перфектно състояние....
9 стайни растения, които е добре да сложите в спалнята си
Много от популярните стайни растения отделят допълнителни количества кислород именно през нощните ча...
Отглеждайте 10 растения, които ще донесат любов и спокойствие в дома ви
Отглеждането на стайни растения влияе положително не само на психическо ниво, но и на чисто физическ...
Полезни свойства и източници на минерала мед
Медта участва в синтеза на червените кръвни телца, колагена, ензимите на кожата, в процесите на раст...
14 здравословни продукта, които консумираме неправилно цял живот
Разберете кои са най-добрите начини за консумиране на популярни здравословни храни. Представяме ви н...
Малтоза (малцова захар)
Малтозата (малцова захар) е дизахарид, който се получава при взаимодействието на малца с нишестето. ...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.