Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Лактозата (млечна захар) е дизахарид, който се състои от два монозахарида (глюкоза и галактоза). Поп...
Глюкоза - основен източник на енергия за човека
Глюкозата е гориво за клетката. Тq е необходима за обмяната на веществата. При понижаването на нивот...
Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
Кокосът е здравословна и питателна храна, богат източник на полезни средноверижини мазнини, минерали...
Ненаситени мастни киселини
Ненаситените мастни киселини се съдържат, основно, в растителните масла и морските продукти. Те са д...
Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
Веган шоколадов тарт с лешници и горски плодове
Чиа (чия) семена - ползи и вреди
Чиа семената са нискокалорична, богата на фибри, витамини и протеини супер храна. Не съдържат глутен...
Жълъд - ползи и вреди
Жълъдите са плодовете на дъба. Те са богати на белтъчини, въглехидрати, захари, танини, масла, дъбил...
Полезни свойства на лимеца
Лимецът е полудив сорт пшеница, който се характеризира с множество полезни и лечебни свойства. Богат...
Мононенаситени мастни киселини
Мононенаситените мастни киселини не са незаменими, защото човешкият организъм е в състояние да ги пр...
Кестени - полезни и вредни свойства
Кестените са богати на нишесте ядки с много приятен сладък вкус. Те са нискокалорични и съдържат мал...
Шамфъстък - полезни и вредни свойства
Шамфъстъците са добър източник на протеини, мазнини и минерали. В 100 грама има 557 калории. Доставя...
Пеканов орех - полезни свойства и противопоказания
Пекановият орех притежава уникални лечебни свойства: подобрява работата на повечето системи и органи...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.