Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Кедрови ядки - ползи и вреди
Кедровите ядки имат твърда тъмнокафява външна обвивка или черупка. Вътрешността им има кремавобял цв...
Наситени мастни киселини
Наситените мазнини са твърди на стайна температура. Намират се в тлъстите меса, свинската мас и лой,...
Тиквени семена - ползи и противопоказания
Тиквените семена са богат източник на протеини, витамини, минерали, антиоксиданти и полезни мазнини,...
Обемна диета за трайно отслабване - Волюметрикс
Обемната диета набляга на консумирането на храни с ниска енергийна и с висока хранителна плътност ка...
Бадеми - полезни и вредни свойства
Бадемите имат много полезни и лечебни свойства. Те съдържат голямо количество ненаситени мазнини, не...
Лешник - ползи и вреди
Лешникът е богат на хранителни вещества; по калории (около 700) превъзхожда хляба 2-3 пъти, млякото ...
Орехи - ползи и вреди
Орехите са черупчести плодове, богати на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Консумирането им м...
Черен корен - полезни свойства и вреда
Черният корен е растение, образуващо дълъг корен в почвата и принадлежи към семейството на пащърнака...
Макадамия (Австралийски орех)
Въпреки високата си калоричност, ядките макадамия предпазват от развитие на сърдечно-съдови заболява...
Кашу
Деликатно сладки и хрупкави, вкусните ядки кашу предоставят на организма ни енергия, антиоксиданти, ...
Полезни и вредни свойства на марулята
Марулята е богата на хранителни вещества и се консумира заради своите хранителни и лечебни ползи. Ни...
Ползи и вреди на червения лук
Червеният лук в сравнение с всички видове лук съдържа най-много флавоноиди, антоцианини, мощни съста...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.