Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Какви са ползите от консумацията на кокоши яйца
От кокошите яйца при определени условия се излюпват живи същества - пиленца. Това означава, че в яйц...
Бром - въздействие върху организма и хранителни източници
Бром - необходимо дневно количество за организма, полза и вреда, хранителни продукти, източници на в...
Състав и полезни свойства на тученицата
Тученицата е зеленолистно градинско растение, богат източник на антиоксиданти, белтъчини, минерали и...
Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
Лещата е вид бобово растение, богато на полезни хранителни вещества. Състои се от 25% протеин, което...
Отслабване с лунна диета
Доказано е, че промените във фазите на луната се отразяват на метаболизма ни. Спазването на Лунна ди...
Манган – ползи, вреди и хранителни източници
Манганът е микроелемент, който е постоянно наличен в живите организми и е необходим за тяхната пълно...
Молибден - роля в човешкото тяло и хранителни източници
Молибден - ползи и вреди, симптоми на дефицит и предозиране, дневна доза и храни, богати на елемента...
Кобалт - влияние върху организма и хранителни източници
Кобалт - влияние върху човешкия организъм, признаци на предозиране и недостиг на елемента, хранителн...
Цинк - влияние върху организма и хранителни източници
Цинк - здравни ползи, дневна необходимост, симптоми на дефицит и предозиране с елемента и хранителни...
Хлор - въздействие върху организма и хранителни източници
Хлор - полезно и вредно въздействие върху човешкия организъм, приложение, признаци на недостиг и изл...
Полезно ли е да се консумира злато и в кои храни се съдържа
Злато - здравни ползи на елемента, хранителни източници.
Рубидий - влияние върху организма и източници
Рубидий - полза за организма, дефицит и предозиране с елемента, хранителни източници на рубидий.
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.