Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Бок чой (пак чой) - полезни свойства и рискове
Бок чой (пак чой) е вид китайско зеле. Нискокалоричен зеленчук, богат на полезни витамини и минерали...
Лилави картофи - състав и полезни свойства
Лилавите картофи са сходни по вкус с обикновените, но се различават по цвят и свойства. Имат по-плът...
Полезни свойства на маниоката
Маниоката е висококалоричен кореноплоден зеленчук, който се консумира задължително след термична обр...
Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Старият лук има бактерицидни и антисептични свойства, бори се с вирусите. Съдържа незаменими аминоки...
Рукола - полезни свойства и противопоказания
Руколата има горчив и характерен вкус. Нискокалорично растение (25 калории за 100 грама), богато на ...
Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
Швейцарско цвекло (суис чард, манголд) е зеленолистен зеленчук със стъбла с жълт, червен или бял цвя...
Исландска протеинова торта с боровинки и скир
Здравословна сурова исландска торта с боворинки и високопротеинов скир.
Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
Броколи Романеско е сорт зеле, получен в резултат на кръстосване на цветно зеле и броколи. Богат на ...
Арарут - ползи и вреди
Арарутът е растение, съдържащо големи количества протеини и хранителни вещества. Не съдържа глутен. ...
Финокио (резене) - състав, ползи и вреди
Познато още като фенел или резене, финокиото представлява екзотичен зеленчук и подправка с множество...
Топинамбур (земна круша)
Топинамбурът е неравен, месест коренов зеленчук от семейството на слънчогледа. Има богат на нишесте ...
Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
Киселото зеле е вид ферментирало зеле с много ползи за здравето. Нискокалоричен зеленчук, богат на в...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.