Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
Цвеклото е кореноплоден зеленчук с многожество здравни ползи. Червеният му цвят се дължи на бетаина,...
Бобена салата със зеленчуци, фета сирене и билков дресинг
Тази пъстра зеленчукова салата е много подходяща с шишчета или месо на скара. Билковият дресинг прид...
Сандвич с пюре от грах, сардини и резене
Сандвич с кремообразно пюре от грах, мента и резене със сардини или аншоа, поднесен като топло предя...
Ревен (стъбла)
Ревенът е зеленчук, известен със своя кисел вкус и стъбла, които на цвят варират от червено до розов...
Какво е скир, състав и ползи за организма
Скирът е култивиран исландски млечен продукт, който прилича на цеденото и киселото мляко. Популярен ...
Магданоз (листа)
Магданозът (майданоз, мерудия, петрожил) съдържа полезни вещества и минерали. В него се съдържа знач...
Червено зеле
Червеното зеле е много полезно, тъй като е богато на витамини, захари, соли на желязото, калиеви и м...
Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
Уруг (Uroog) са иракски пържени кюфтета от мляно телешко месо, които се сервират често в питка с хум...
E173 Алуминий
Алуминият E173 е хранителна добавка със сребристобял или сив цвят, който се използва като метално по...
Зеле
Зелето съдържа почти пълния набор от витамини, необходими за нормалното функциониране на човешкия ор...
Макарони Примавера с пилешко и зеленчуци
Макарони Примавера с пилешко и зеленчуци
Хумус от червено цвекло и нар
Хумус от червено цвекло и нар
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.