Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Масло от морски зърнастец (облепиха)
Масло от морски зърнастец (облепиха)
Маково семе
Макът е една от най-древните подправки и най-старата култура в световен мащаб. Цветовете на мака мог...
Брюква, сладка ряпа
Полза и лечебни свойства на сладката ряпа: Този зеленчук е изключително полезен. Диетолозите го преп...
E160(d) Ликопен
Характеристика: Ликопенът е хранителен оцветител с червен цвят. Големи количества от него се съдържа...
Поширани яйца с доматен сос с къри
Поширани яйца с доматен сос с къри
Фруктоолигозахариди
Фруктоолигозахариди - дневна необходимост, полезни свойства и храни, богати на веществото.
E441 Желатин
Желатинът е вещество (протеин), което се получава при хидролиза на колагена от животински кости, кож...
Супа от грах и аспержи с поширано яйце
Супа от грах и аспержи с поширано яйце
Бисквити с петмез (меласа)
Бисквити с петмез (меласа)
Валин
Валин - обща характеристика, дневна необходимост, източници, признаци на недостиг и на излишък в орг...
Хистамин
Хистамин - обща характеристика, хранителни източници, усвояване, странични ефекти и противопоказания...
Пиле каджун със зеленчуци и шунка
Автентична луизианска рецепта за яхния с пиле и зеленчуци каджун, овкусена с домашно приготвена аром...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.