Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
E905 Парафини, Микрокристален восък
Хранителната добавка E905 (микрокристален восък), е съединение, което много потребители всъщност поз...
Чеснова гъбена супа с билково масло
Пригответе си ароматна гъбена супа с билково масло за топъл обяд, когато сте настинали или просто ис...
Крем супа от картофи, грах и мента
Пъстра крем супа от картофи с грах и ароматна мента. Сервирайте с хрупкави и пикантни крутони по жел...
E470 Соли на мастните киселини
Солите на мастните киселини са добавки в храните, които се използват в производството на прахообразн...
E440(b) Амидиран пектин
Амидираният пектин - E440(b) е модифицирана форма на пектин. Геловете от амидиран пектин са термообр...
E1400 - E1450 Нишесте/скорбяла
Модифицираните нишестета от групата E1400-E1450 се получават чрез топлинна, алкална, киселинна или е...
E1517, E1518 Ацетати на глицерола
Добавката E 1517 е бистра, безцветна, хигроскопична, мазна течност с миризма на мазнина, която се из...
Кекс с шоколад и круши
Пандишпанов кекс с шоколад и круши, гарниран с глазура от заквасена сметана и тъмен шоколад, поръсен...
Натто - ферментирали соеви зърна
Натто - ферментирали соеви зърна. история, здравни ползи и хранителна стойност.
Омлет с артишок и печена чушка
Омлет с артишок и печена чушка, поднесен със зелена салата, овкусена с балсамов дресинг и препечена ...
Плодова торта с крема сирене и извара
Сочна плодова торта с банан, ябълка, моркови и манго, гарнирана с глазура от крема сирене и извара.
Печена сьомга с нахут и кейл
Пригответе си печена сьомга с нахут и кейл, за да доставите на организма си полезните витамини A, D,...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.