Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Пълнени гъби портобело със сладки картофи
Пълнени гъби портобело със сладки картофи
Пълнени гъби с артишок и пармезан
Пълнени гъби с артишок и пармезан
Сотирани тиквички с пекани и мента
Хрупкави пекани с ароматна мента и полезни бейби тиквички - вкусна и здравословна зеленчукова гарнит...
Свински котлети с кускус, домати и каперси
Крехки свински котлети с кускус и зеленчуци.
Чипс от цвекло с млечен сос с куркума
Хрупкавият чипс е наистина добро хрускане за любим филм със семейството, а какво по-хубаво от здраво...
Морковен сос с куркума
Кокосовото масло придава на морковения сос приятен аромат, както и копринено мека консистенция. Серв...
Тирозин
Тирозин - източници, характеристика, дневна необходимост, усвояване, красота и здраве.
Рамбутан
Рамбутанът (Nephelium lappaceum) е средно голям тропически плод, който се отглежда предимно в Югоизт...
Пушена сьомга с киноа, репички и копър
Това вкусно и питателно ястие с пушена сьомга, хрупкава краставичка, репички и кремообразен дресинг ...
Фланк стек със сос Чимичури
Пържола със сос Чимичури е класическа комбинация, а маринованите люти чушки Халапеньо придават пикан...
Хрупкави картофи със спанак и каперси
Печените картофи с масло, спанак, каперси и лимон са ароматно и много вкусно предястие или гарнитура...
Джинджифилов хляб с моркови
Любителите на джинджифиловата и морковената торта ще се насладят на този хляб джинджифилов хляб с мо...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.