Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Барий - значение за организма и хранителни източници
Барий - значение за организма, наличие в храната, предозиране
Полезни и вредни за жлъчката храни
Здравословното хранене и добре балансираната диета, богата на плодове и зеленчуци, е най-добрият нач...
Хранене при заболявания на жлъчката
Жлъчният мехур е чувствителен орган и поддържането на здравословна диета, богата на полезни хранител...
Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
Калмарите принадлежат към семейството на черупчестите мекотели. Те са нискокалорична питателна храна...
Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
Пригответе си напитка от цвекло в комбинация с други свежи плодове и зеленчуци, които помагат за пре...
Ацидофилно мляко - ползи и вреди
Ацидофилното мляко представлява пастьоризирано мляко, подквасено с бактерията Лактобацилус ацидофилу...
Френска селска торта с боровинково сладко (Медовик)
Френската селска торта представлява многослойна торта с медени блатове и сметанов крем, покрита с на...
Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
Фасулът принадлежи към семейство Бобови. Отличава се с богат хранителен състав. Съдържа протеини, фи...
Ликопенът в доматите ги прави по-полезни след термична обработка
Доматите са добър източник на ликопен, фитохимично вещество, което им придава червения цвят, но има ...
Лектини - ползи и вреди
Лектини-растителни протеини в картофите, доматите, патладжана, пшеницата, соята и червения бъбрекови...
Брашно от рожков – ползи и вреди
Брашното от рожков се използва като естествен подсладител в печива и като здравословен заместител на...
Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
Соевите кълнове са богати на полезни хранителни вещества. Имат хрупкава текстура и свеж, ядков вкус,...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.