Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Млечният шоколад се прави от шоколад с ниско съдържание на какао. Добавя се захар и мляко (варено, к...
Какви са ползите от консумацията на зелен боб едамаме
Зеленият боб едамаме представлява неузряла соя - растителна храна, която има множество ползи за здра...
Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
От всички конвенционални методи за готвене, обработката на пара е един от най-щадящите и здравословн...
Какви са ползите и вредите от консумирането на конопено семе
Конопените семена имат мек, ядков вкус. По състав са богати на полезните омега-3 и омега-6 мастни ки...
Какви са ползите и вредите от консумацията на теф
Тефът е май-малката зърнено-житна култура на света, но е много хранителен продукт. Богат източник е ...
Ползи и вреди от консумацията на амарант
Амарантът е вид зърнена култура с впечатляващи ползи за здравето. Богат източник е на манган и проте...
Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
Пшеничните трици са един от трите слоя на пшеничното зърно. Те са богати на много растителни съедине...
Ползи и вреди от консумацията на просо
Просото е зърнена култура, която не съдържа глутен. Богат източник е на антиоксиданти, фибри, протеи...
Пемикан – индианската високоенергийна храна за оцеляване
Пемиканът представлява високоенергиен продукт, подобен на българската саздърма, който се прави от су...
Домашна телешка саздърма
Саздърмата представлява пълнен месен продукт, приготвен от сварени крехки късове телешко и/или овче ...
Домашна телешка пастърма
Телешката пастърма се приготвя от сурово телешко месо, което се осолява, частично изсушава, подправя...
Тиквена крем супа с картофи
Ароматната тиква с хрупкави крутони, в комбинация с картофи и прясното мляко, се съчетават чудесно в...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.