Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Силиций - въздействие върху организма и хранителни източници
Силицият е най-разпространеният елемент на Земята след кислорода. Количеството му в човешкия организ...
Същност и роля на микроелемента хром в човешкото тяло
Хромът е незаменим микроелемент, въпреки че количеството му в човешкия организъм е само 6 мг. В орга...
E150(a) Карамел обикновен
Характеристика: Е 150а е един от най-широко разпространените оцветители в хранителните продукти с ес...
Същност и роля на ензимите в човешкото тяло
В човешкия организъм непрекъснато работят хиляди различни ензими. Това са сложни протеинови молекули...
E150(b) Каустично-сулфитен карамел
Е150b или сулфитен карамел е естествен оцветител, който се използва в хранително-вкусовата промишлен...
E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
E150d е натурален карамелен оцветител за храни. Може да бъде под формата на прах, гъста течност или ...
E101 Рибофлавин
Витамин В2 (рибофлавин, лактофлавин) е един от най-важните водоразтворими витамини. Той е биологично...
E150(c) Амонячен карамел
Хранителната добавка E150c (амонячен карамел) принадлежи към групата на карамелените оцветители - E1...
Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
Истинският пармезан се нарича Parmigiano-Reggiano или преведено на български Пармиджано-Реджано . Пр...
Рецепти за панирани и печени сърнели
Панирани са приятно хрупкави и много вкусни, но и изпечени са ароматни и апетитни. Ето няколко рецеп...
Рецепти за домашно бадемово масло
За да си приготвите домашно бадемово масло, са необходими само бадеми, блендер и малко търпение. Мож...
Класическa рецептa за домашен кетчуп
Кетчупът е един от най-разпространените сосове в света и е любим на много хора. Приготвя се с домате...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.